Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς Ταζμέινια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΝΠΛ Ταζμέινια
Ίδρυση2012
Χώρα Αυστραλία
Χώρος διεξαγωγήςΤασμανία
Αριθμός ομάδων14
Επίπεδο2
Τοπικά κύπελλαΜίλαν Λακόσελιατς Καπ
Τρέχων κάτοχοςΠλέι-οφ:
Σάουθ Χόμπαρτ
Κανονική διάρκεια:
Σάουθ Χόμπαρτ
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
2018

Η Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς Ταζμέινια (αγγλικά: National Premier Leagues Tasmania) είναι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επαγγελματικών συλλόγων της Αυστραλίας που περιλαμβάνει ομάδες από την πολιτεία Τασμανία. Ως υποδιαίρεση της Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς, το πρωτάθλημα βρίσκεται στο επίπεδο 1 στο σύστημα ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Τασμανίας (επίπεδο 2 του συνολικού συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αυστραλίας). Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τασμανίας, το διοικητικό όργανο του αθλήματος στην πολιτεία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2016 το πρωτάθλημα μετονομάστηκε από Βίκτορι Λιγκ (Victory League) σε Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς Ταζμέινια (National Premier Leagues Tasmania) για να αντικατοπτρίζει την προσχώρησή του στη διοργάνωση Νάσιοναλ Πρέμιερ Λιγκς.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Gallop aims for Aussie FA Cup». The Australian. Australian Associated Press. 14 February 2013. http://www.theaustralian.com.au/sport/football/gallop-aims-for-aussie-fa-cup/story-fn63e0vj-1226577434849. Ανακτήθηκε στις 23 December 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]